[HELP] Weird S905 A95X box - No display but working

S905D, S905, S8xx Series and other box users can discuss here :)
Nayam
Administrator & Developer
Posts: 1240
Joined: Mon Jun 11, 2018 11:58 pm
Has thanked: 178 times
Been thanked: 345 times
Contact:

[HELP] Weird S905 A95X box - No display but working

#1

Post by Nayam » Mon Jan 28, 2019 6:57 pm

I have this s905 box, it looks like an a95x S905 2G+8G
Image

I downloaded some S905 roms and they flash successfully but when I connect the box, all I see is blue light but no display. The tv says output not detected. I don't have enough money to buy more s905 boxes so I have to put up with this.
Please help me fix it.
BE NICE, BE RESPECTFUL
RESPECT THE MODERATORS
PM ONLY WHEN IMPORTANT
ENJOY!
My Devices:
X96 Mini, A95X Pro, H96 Pro Stick, A95X Max

Nayam
Administrator & Developer
Posts: 1240
Joined: Mon Jun 11, 2018 11:58 pm
Has thanked: 178 times
Been thanked: 345 times
Contact:

#2

Post by Nayam » Mon Jan 28, 2019 7:00 pm

Image
BE NICE, BE RESPECTFUL
RESPECT THE MODERATORS
PM ONLY WHEN IMPORTANT
ENJOY!
My Devices:
X96 Mini, A95X Pro, H96 Pro Stick, A95X Max

wrtease5865
Posts: 4
Joined: Thu Jul 26, 2018 11:16 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

#3

Post by wrtease5865 » Mon Jan 28, 2019 7:39 pm

try flashing the s905 pre beta that was made fir the atvx it works .dont no if it will help you but nothing to loose
or short the pins to flash again cant rember which pins

User avatar
lindi909
Verified Member
Posts: 12
Joined: Wed Jan 23, 2019 1:19 pm
Has thanked: 1 time

#4

Post by lindi909 » Mon Jan 28, 2019 8:38 pm

Bro are you sure that you haven't bricked your device says the same thing happened to me when I bricked mine.

User avatar
AxEgo
Experienced Member
Posts: 95
Joined: Tue Nov 27, 2018 5:34 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

#5

Post by AxEgo » Tue Jan 29, 2019 3:40 am

This has happened to me with every rom I have tried to flash on my MXQPRO S905. The blue led stays on and nothing else happens. I've even left the box on overnight to see if it will boot, but nothing.

The only ROM I've successfully flashed is the Coolio rom from freaktab. There is a licence file you upload to the USB Burning Tool folder. Once I've installed coolio, I can then boot into reccovery, install twrp and restore my stock backup.
X96 Mini - S905W - 2/16GB ATVXperience v2F

User avatar
ricklar
Moderator
Posts: 802
Joined: Fri Nov 30, 2018 10:30 pm
Has thanked: 120 times
Been thanked: 222 times

#6

Post by ricklar » Tue Jan 29, 2019 4:10 am

AxEgo wrote:
Tue Jan 29, 2019 3:40 am
This has happened to me with every rom I have tried to flash on my MXQPRO S905. The blue led stays on and nothing else happens.
I have heard that some boxes come with encrypted partitions where It will not let you burn new non-original firmware images into the TVbox. My only suggestion, which is a complete 'guess' since I have not run into the issue personally; "Is when using Amlogic USB Burning Tool, Click Force Erase All, Click Erase Bootloader, and Click OVERWRITE KEYS."
The only ROM I've successfully flashed is the Coolio rom from freaktab. There is a licence file you upload to the USB Burning Tool folder. Once I've installed coolio, I can then boot into reccovery, install twrp and restore my stock backup.
That would imply to me by default of common sense that original Key are not letting new firmware burn into device. But once you load an img with proper Key it lets you burn and manipulate device.

If somebody wants to test my theory, please let us know what occurs. Success or Failure.
BE KIND, BE NICE, BE RESPECTFUL TO OTHERS, RESPECT THE MODERATORS,
*IMPORTANT NOTE* ONLY PM MODERATORS OR DEVELOPERS AS A LAST RESORT!!!

☢️ My test device: H96 Pro+ 3gb/32gb DDR4 ☢️ Plus own Tanix, Beelink, Alfawise, X96S
GEARBEST.com
PLEASE ENJOY ATVX!

User avatar
AxEgo
Experienced Member
Posts: 95
Joined: Tue Nov 27, 2018 5:34 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

#7

Post by AxEgo » Tue Jan 29, 2019 5:41 am

After flashing the s905 pre beta img, my box became totally unresponsive. USB Burning tool wouldn't recognise it and nothing would flash. I had to short the nand to get the box to flash the coolio rom. There are many posts on the web telling you which pins to short, most say you must short pin 7/8 or 1/2. Eventually I found this which worked on my box:
p201_NAND_pins.jpg
My board didn't have the circle marking on it, but the pins where in the correct place from the white dot on the chip.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
X96 Mini - S905W - 2/16GB ATVXperience v2F

Nayam
Administrator & Developer
Posts: 1240
Joined: Mon Jun 11, 2018 11:58 pm
Has thanked: 178 times
Been thanked: 345 times
Contact:

#8

Post by Nayam » Tue Jan 29, 2019 5:43 am

AxEgo wrote:
Tue Jan 29, 2019 3:40 am
This has happened to me with every rom I have tried to flash on my MXQPRO S905. The blue led stays on and nothing else happens. I've even left the box on overnight to see if it will boot, but nothing.

The only ROM I've successfully flashed is the Coolio rom from freaktab. There is a licence file you upload to the USB Burning Tool folder. Once I've installed coolio, I can then boot into reccovery, install twrp and restore my stock backup.
Thanks, I thought the box I had was faulty because I never have encountered this problem on s912, s905w before.
I'll try the Coolio rom.
BE NICE, BE RESPECTFUL
RESPECT THE MODERATORS
PM ONLY WHEN IMPORTANT
ENJOY!
My Devices:
X96 Mini, A95X Pro, H96 Pro Stick, A95X Max

Nayam
Administrator & Developer
Posts: 1240
Joined: Mon Jun 11, 2018 11:58 pm
Has thanked: 178 times
Been thanked: 345 times
Contact:

#9

Post by Nayam » Tue Jan 29, 2019 9:26 am

AxEgo wrote:
Tue Jan 29, 2019 3:40 am
This has happened to me with every rom I have tried to flash on my MXQPRO S905. The blue led stays on and nothing else happens. I've even left the box on overnight to see if it will boot, but nothing.

The only ROM I've successfully flashed is the Coolio rom from freaktab. There is a licence file you upload to the USB Burning Tool folder. Once I've installed coolio, I can then boot into reccovery, install twrp and restore my stock backup.
Flashed the Coolio Rom successfully, the box now shows only red light, not even blue so prolly unsupported.
I need to find a working rom.
BE NICE, BE RESPECTFUL
RESPECT THE MODERATORS
PM ONLY WHEN IMPORTANT
ENJOY!
My Devices:
X96 Mini, A95X Pro, H96 Pro Stick, A95X Max

User avatar
lindi909
Verified Member
Posts: 12
Joined: Wed Jan 23, 2019 1:19 pm
Has thanked: 1 time

#10

Post by lindi909 » Tue Jan 29, 2019 12:03 pm

Nayam wrote:
Tue Jan 29, 2019 9:26 am
AxEgo wrote:
Tue Jan 29, 2019 3:40 am
This has happened to me with every rom I have tried to flash on my MXQPRO S905. The blue led stays on and nothing else happens. I've even left the box on overnight to see if it will boot, but nothing.

The only ROM I've successfully flashed is the Coolio rom from freaktab. There is a licence file you upload to the USB Burning Tool folder. Once I've installed coolio, I can then boot into reccovery, install twrp and restore my stock backup.
Flashed the Coolio Rom successfully, the box now shows only red light, not even blue so prolly unsupported.
I need to find a working rom.
it looks like you have bricked your box bro while trying to install unsupported roms , the only way to unbrick it is to short pin it then installing original rom

Post Reply