[HELP] Weird S905 A95X box - No display but working

S905D, S905, S8xx Series and other box users can discuss here :)
Nayam
Administrator & Developer
Posts: 1240
Joined: Mon Jun 11, 2018 11:58 pm
Has thanked: 178 times
Been thanked: 347 times
Contact:

[HELP] Weird S905 A95X box - No display but working

#41

Post by Nayam » Tue Mar 12, 2019 7:25 pm

Meakai wrote: ↑
Tue Mar 12, 2019 4:40 pm
Nayam wrote: ↑
Mon Mar 11, 2019 10:19 am
Meakai wrote: ↑
Sun Mar 10, 2019 9:30 pm
A matchstick! :grin:
I would never have thought of that :grinning:
Well 2 boxes ain't so bad.
What's wrong with the S905X? I am an expert at bricking. :grin:
My other s905x box has no processor πŸ˜‚ Can you help me put it back?πŸ˜‚
I was trying to take off the heatsink, it was glued to the processor, I tried taking it off and the heatsink along with the processor came offπŸ˜‚πŸ˜‚
Damn, that's really bad. :grimacing:
I wish we could sell it for parts, but... :))

Well now others will know that they will have to be extremely careful when playing around with the heatsinks on these things. I usually just slide a thin knife between the processor and heatsink, never applied heat to soften the glue. Next time I will try using a razor and a blow dryer.

Thanks for your experiments. :relaxed:
Yeah, I'm never touching a cpu again, they are too sensitive ':)
BE NICE, BE RESPECTFUL
RESPECT THE MODERATORS
PM ONLY WHEN IMPORTANT
ENJOY!
My Devices:
X96 Mini, A95X Pro, H96 Pro Stick, A95X Max

canadien
Posts: 9
Joined: Sun Jan 13, 2019 6:23 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

#42

Post by canadien » Fri Apr 05, 2019 8:59 pm

Meakai wrote: ↑
Sat Mar 09, 2019 11:01 pm
:grinning: I have an A95X 1g/8g that was giving the "no hdmi signal" issue. This happened after I removed the heatsink. I remember applying pressure to the processor got it working.
One night, out of sheer frustration, I slammed it down on a table so hard, it refused to come back on.
Never thought about keeping constant pressure on the processor though. :grimacing:

This sounds like the processor is not soldered properly and I wonder if a couple seconds in an oven would help. :thinking:
Not a couple second, more than that. But you have to heat the oven slowly and gradually. Check for reflow oven in google. I once tryed with a amlogic tablet and a oven toaster. It fixed my video output problem that likely had broken soldering point but burn the microphone diagrphram. It was ok with me since I prefered the hdmi output over the mic. But you want to do it with a toaster oven you wont use anymore for cooking because of the chemical released. The best it's still to use a hot air soldering station and only heat the needed part and protect the other parts. A lot of video tutorial on youtube that explain how to reflow a cpu on a laptop mobo (same process than for a tv box).

Meakai
Verified Member
Posts: 10
Joined: Sat Mar 09, 2019 8:28 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

#43

Post by Meakai » Mon Apr 29, 2019 3:36 pm

Released chemicals?
Thanks for that info. I will keep that in mind.
Problem is the toaster oven costs more than the box and is a long way from being discarded. :grin:

What if the box is placed in sealed zip lock bag?

canadien
Posts: 9
Joined: Sun Jan 13, 2019 6:23 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

#44

Post by canadien » Tue Apr 30, 2019 6:02 pm

You can give a try with a heat gun (used to stripped paint - maube your neighbor has one ). You can place an aluminium over your board with a hole exactly where you want to heat.

*** it is also important to put some flux over your chipset***

Post Reply