[DISCUSSION] Magicsee N5

MiBox, X96 to name a few...
Post Reply
User avatar
mxfreak
Experienced Member
Posts: 64
Joined: Tue Mar 19, 2019 1:14 pm
Has thanked: 25 times
Been thanked: 2 times

#81

Yep,open up your box,select/find your nand/flash chip on mainboard,reset with a little iron point the metal little joints fom the chip

First find out which pins to be used to reset !

Are do a search on `` reset nand pins on android tv box``
bumerc
Administrator & Developer
Posts: 1649
Joined: Tue Oct 02, 2018 6:19 pm
Has thanked: 254 times
Been thanked: 342 times

#82

you_jean wrote: Fri Apr 19, 2019 5:30 am short the pins?
just flashed stock firmware, it worked :)
I think, the device is now dead, further installations will not be possible ;)
Dead is dead!
If you want to get proper help, use appropriate expressions.
you_jean
Posts: 9
Joined: Wed Apr 17, 2019 9:12 pm

#83

mxfreak wrote: Fri Apr 19, 2019 8:47 am Yep,open up your box,select/find your nand/flash chip on mainboard,reset with a little iron point the metal little joints fom the chip

First find out which pins to be used to reset !

Are do a search on `` reset nand pins on android tv box``
Too complicated, just flash stock firmware, there is no need to open up the box
Nayam
Administrator & Developer
Posts: 1275
Joined: Mon Jun 11, 2018 11:58 pm
Has thanked: 195 times
Been thanked: 425 times
Contact:

#84

you_jean wrote: Fri Apr 19, 2019 10:25 am
mxfreak wrote: Fri Apr 19, 2019 8:47 am Yep,open up your box,select/find your nand/flash chip on mainboard,reset with a little iron point the metal little joints fom the chip

First find out which pins to be used to reset !

Are do a search on `` reset nand pins on android tv box``
Too complicated, just flash stock firmware, there is no need to open up the box
Well you wanted help so the people here tried to. If you didn't want to open up the box you shouldn't have asked the moderator to make an IMG file for you.
I've no intention of being rude but you should know that if we are willing to help, you should be willing to search and experiment, this is not a one-side thing.
Thanks

PS: If this is the worst community ever, wait till you see other forums. You're lucky nobody got mad after you said you're going to flash stock rom, after asking for help. Flashing ROM instructions are only a YouTube search away, you should try that.
BE NICE, BE RESPECTFUL
RESPECT THE MODERATORS
PM ONLY WHEN IMPORTANT
ENJOY!
My Devices:
X96 Mini, A95X Pro, H96 Pro Stick, A95X Max
Pergex
Posts: 1
Joined: Wed Jun 05, 2019 7:50 pm

#85

Hello Specialists,

i flashed the ATV Expierence to my Magicsee N5 and loved the UI. Very nice looking. But i was unable to play Videos without stutter so i flashed again, and now my N5 is bricked.
The red LED is permanently on and the device is not any longer detected by windows. I guess the bootloader is broken.
I already tried to do the short on the ROM Chip.
Any idea how to fix that?
Thanks for any hint.

Regards

Thomas
6666
Experienced Member
Posts: 54
Joined: Sat Sep 22, 2018 11:17 pm
Been thanked: 5 times

#86

If your red light is there it’s not bricked you have hope ......

when there is no red or blue display your screwed
Nayam
Administrator & Developer
Posts: 1275
Joined: Mon Jun 11, 2018 11:58 pm
Has thanked: 195 times
Been thanked: 425 times
Contact:

#87

Pergex wrote: Tue Jun 11, 2019 6:44 am Hello Specialists,

i flashed the ATV Expierence to my Magicsee N5 and loved the UI. Very nice looking. But i was unable to play Videos without stutter so i flashed again, and now my N5 is bricked.
The red LED is permanently on and the device is not any longer detected by windows. I guess the bootloader is broken.
I already tried to do the short on the ROM Chip.
Any idea how to fix that?
Thanks for any hint.

Regards

Thomas
Nand chip shorting is the answer. Just keep trying till it works. It's not dead, it's happened to me before and it takes a lot of tries. Don't worry, it's not dead, keep trying.
BE NICE, BE RESPECTFUL
RESPECT THE MODERATORS
PM ONLY WHEN IMPORTANT
ENJOY!
My Devices:
X96 Mini, A95X Pro, H96 Pro Stick, A95X Max
6666
Experienced Member
Posts: 54
Joined: Sat Sep 22, 2018 11:17 pm
Been thanked: 5 times

#88

its been over 3 months i try it always stays stuck at 2% no light showing i also use tty with putty same thing i try on my spare time always same thing..
bumerc
Administrator & Developer
Posts: 1649
Joined: Tue Oct 02, 2018 6:19 pm
Has thanked: 254 times
Been thanked: 342 times

#89

6666 wrote: Wed Jun 12, 2019 11:21 pm its been over 3 months i try it always stays stuck at 2% no light showing i also use tty with putty same thing i try on my spare time always same thing..
Please post here the TTY log while you have shorted the pins
6666
Experienced Member
Posts: 54
Joined: Sat Sep 22, 2018 11:17 pm
Been thanked: 5 times

#90

Hi thx for replying

with out sd card in

EMMC:800;NAND:81;SD:800;USB:8;LOOP:12;EMMC:800;NAND:81;SD:800;USB:8;LOOP:13;EMMC:800;NAND:81;SD:800;USB:8;LOOP:14;EMMC:800;NAND:81;SD:800;USB:8;LOOP:15;EMMC:800;NAND:81;SD:800;USB:8;LOOP:16;EMMC:800;NAND:81;SD:800;USB:8;LOOP:17;EMMC:800;NAND:81;SD:800;USB:8;LOOP:18;EMMC:800;NAND:81;SD:800;USB:8;LOOP:19;EMMC:800;NAND:81;SD:800;USB:8;LOOP:1A;EMMC:800;NAND:81;SD:800;USB:8;GXL:BL1:9ac50e:bb16dc;FEAT:ADFC318C:0;POC:3;RCY:0;EMMC:800;NAND:81;SD:800;USB:8;


with sd card in

BL2 Built : 11:58:42, May 27 2017.
gxl gc3c9a84 - xiaobo.gu@droid05

set vcck to 1070 mv
set vddee to 1070 mv
Board ID = 12
CPU clk: 1200MHz
DQS-corr enabled
DDR scramble enabled
DDR3 chl: Rank0 16bit @ 792MHz
Training Err PGSR0: 0x8030003f.Retry...
DX0GSR0: 0x00c730e0....
DX1GSR0: 0x00c43060....
DX2GSR0: 0x00000000....
DX3GSR0: 0x00000000....
DX0GSR2: 0x31800000....
DX1GSR2: 0x33000000....
DX2GSR2: 0x00000000....
DX3GSR2: 0x00000000....
DX0GSR3: 0x00000000....
DX1GSR3: 0x00000000....
DX2GSR3: 0x00000000....
DX3GSR3: 0x00000000....
Training Err PGSR0: 0x8030003f.Retry...
Post Reply